Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@20:32:02 GMT

تصمیمی که اهالی موسیقی را ناکوک کرد

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۴۱۰۵۲

سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت –پرونده بودجه سال 98 کل کشور در صحن علنی مجلس در حالی بسته شد که یکی از مصوبات موسیقایی آن به مذاق اهالی این عرصه خوش نیامده است.

بر اساس بندی از قانون بودجه سال آتی، باید ۱۰ درصد بهای بلیط اجراهای صحنه‌ای (کنسرت) در تهران و کلانشهرها به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز شود تا برای ساماندهی فعالیت‌های فرهنگی و هنری، تعمیر، تجهیز و اداره مجتمع‌های فرهنگی و هنری شهرستان‌ها غیر از مراکز استان اختصاص پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین بار انتقاد به این تصمیم حتی قبل از آنکه در صحن علنی مجلس تصویب شود و زمانی که در کمیسیون تلفیق بودجه مورد موافقت اعضا قرار گرفته بود، از سوی اهالی موسیقی در جلسه با کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شد.

علی ترابی، رییس دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به این مصوبه کمیسیون تلفیق گفته بود: دولت در اقتصاد موسیقی تنها سهم 3 درصدی دارد و 97 درصد آن در دست بخش خصوصی است؛ با این انواع و اقسام محدودیت‌ها روا نیست که دست دولت در جیب بخش خصوصی باشد.

در همان جلسه طیبه سیاوشی شاه عنایتی توضیح داد که مصوبه کمیسیون تلفیق پیشنهادی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با آن مخالفت بودند.

اما نهایتا این موضوع در صحن علنی مجلس تصویب و مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

محمد معتمدی خواننده مطرح موسیقی ایرانی در واکنش به این تصمیم مجلس متنی را منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است: هر چه در تلاش بودیم تا با طرحی به نام "هنر برای همه" بهای بلیط کنسرت را به پایین‌ترین حد ممکن برسانیم تا بخش کم درآمد جامعه توان رفتن به کنسرت‌های خوب را پیدا کنند ولی با این مصوبه، کنسرت‌ها در سال آینده گران خواهد شد.

علی ترابی رییس دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفت‌‎وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت گفت: در وهله نخست بخش درآمدی این مصوبه یعنی برداشت ۱۰ درصد از بهای بلیط اجراهای صحنه‌ای (کنسرت) در تهران و کلانشهرها محل ایراد است که باید مورد کارشناسی بیشتر قرار می‌گرفت زیرا از هر اجرایی در کلانشهر نمی‌تواند 10 درصد فروش آن را برداشت.

وی توضیح داد: بسیاری از اجراهای کلانشهرها حتی هزینه خود کنسرت از فروش بلیط در نمی‌آید؛ بنابراین باید حداقل و حداکثر درآمدی در این مصوبه تعریف می‌شد؛ یا شامل سالن‌های با ظرفیت بالا می‌شد؛ یا شامل گونه‌های خاصی از موسیقی.

این هنرمند موسیقی با اشاره به بخش هزینه‌ای این مصوبه که اشاره دارد درآمد حاصله صرف تجهیز و اداره مجتمع‌های فرهنگی و هنری شهرستان‌ها شود، افزود: درآمد حاصله باید در حوزه تقویت موسیقی اصیل و ایرانی هزینه شود؛ یعنی برای بنیان‌های خود موسیقی از آن استفاده شود.

رییس دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از اینکه برای تصمیم‌گیری در این موضوع مورد مشورت قرار نگرفته‌اند، تاکید کرد: این ایده از سوی معاونت هنری وزارتخانه مطرح نشد؛ حتی مشورتی با ما نشد و زمانی که در کمیسیون تلفیق مصوب شد، متوجه آن شدیم.

بر اساس این گزارش، احد آزادی خواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سئوال که چرا با وجود مخالفت‌های اهالی موسیقی چنین مصوبه‌ای در صحن علنی مجلس به تصویب رسید، توضیح داد: رقم 10 درصد کسر شده از بهای بلیط اجراهای صحنه‌ای(کنسرت) در عمل چیزی نخواهد بود.

وی ادامه داد: در صورت اجرای درست این قانون، اهالی موسیقی خود اولین گروهی خواهند بود که از آن دفاع خواهند کرد.

به گزارش خانه ملت، حال باید دید اختصاص ۱۰ درصد از فروش کنسرت‌ها در سال 98 چه تاثیری بر فضای هنری کشور خواهد گذاشت؛ آیا بلیط‌ کنسرت‌ها را گران می‌کند یا سالن آنها را خالی‌تر؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: موسیقی موسیقی ایرانی ناکوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۱۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت گروه موسیقی هوران به سرپرستی بهروز قهاری آخر هفته گذشته به تهیه کنندگی مجید فلاح پور ،‌ خوانندگی علیرضا جعفرزاده در تالار وحدت تهران به صحنه رفت.

قطعات «گذرگاه»، «جان و‌ جهان»، «ساحل عشق»، «قاب عکس»، «گرجان عاشق»، «بی همگان»، «دنیا همه هیچ»، «تنهایی»، «کابوس»، «دلتنگ»، «حیلت رها»، »با من صنما» و  «آن دلبر من» در این کنسرت اجرا شد. بخش عمده‌ای از این قطعات به تازگی مجوز گرفته و برای نخستین بار به اجرا در می‌آمدند و تنظیم قطعات نیز همگی با فردین فیروزکوهی بود.

یکی از بخش‌های جذاب این کنسرت اجراهای بی کلام گروه دف‌نوازان به سرگروهی سبا حسنی و معصومه ابراهیمی و اجرای گروه کر به سرپرستی «تانیا شیخ» بود که مخاطبان را در سالن به وجد آورد. گروه دف با تعداد قابل توجهی که داشتند، توانستند قطعات بی کلام جذابی را به اجرا در بیاورند و حتی بهروز قهاری سرپرست گروه نیز یک تک نوازی دف به زیبایی به نمایش در آورد.

علیرضا جعفرزاده خواننده جوان این کنسرت نیز به خوبی توانست از پس قطعات دشوار مولانا با تحریرهای پیچیده بر بیاید.

قهاری سرپرست گروه در بخشی از اجرا با تشکر از اعضای گروه که ماه‌هاست برای یک اجرا مشغول هستند و معرفی میهمانان گفت: در روزگاری که موسیقی درست آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نمی گیرد، از حضور همه شما تشکر می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم این چراغ را روشن نگه داریم.

قهاری در انتهای کنسرت تمامی اعضای گروه را جلوی سن دعوت کرده و آنها را معرفی کرد .

فردین فیروزکوهی (سنتور)، مجتبی اسحاقی (سه‌تار)، مونا سعیدی و امیرحسین عبدالله‌پور (کمانچه)، ستاره مستفیضی (عود)، معصومه نژادحسن و فرخ حقیقی (تار)، ایلیا سعیدی (سنتورباس) و حامد جوهرستانی (پرکاشن) نوازندگان گروه هوران را تشکیل می‌دهند که با همراهی گروه کُر به سرگروهی تانیا شیخ و گروه دف نوازان به سرگروهی سبا حسنی و معصومه ابراهیمی در تالار وحدت روی صحنه می‌روند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سردار کوثری: کار آمریکا به جایی رسیده که دانشجو سرکوب می‌کند
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم